KnjižnicaOd ponedjeljka, 18. rujna, Knjižnica za korisnike radi po redovnom radnom vremenu: ponedjeljak – petak 8,30 do 20 sati.

Za produljenje posudbe možete nazvati : 051 651 199 ili se javiti na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
 


Probni pristup na Karger eJournal Collection:
 
Za Sveučilište u Rijeci do 31.12.2017. otvoren je probni pristup na Karger eJournal Collection.
Zbirka sadrži više od 100 naslova časopisa od kojih su 22 naslova u otvorenom pristupu, a pokrivaju područje biomedicine i zdravstva te srodna područja. Dostupan je sadržaj od 1998. – 2017.
Pristup je moguć samo iz ustanove.
Poveznica : https://www.karger.com/journal
Probni pristup na EBSCO Information Services
EBSCO Information Services za hrvatsku akademsku i znanstvenu zajednicu otvorio je probni pristup na sljedeće baze podataka: Academic Search Ultimate, Business Source Ultimate, Sociology Source Ultimate, CINAHL Plus with Full Text .
Navedene baze dostupne su putem sučelja EbscoHost do 22. siječnja 2018.
Izdavač De Gruyter otvorio je probni pristup na svoju zbirku časopisa
https://www.degruyter.com

Izdavač De Gruyter otvorio je probni pristup na svoju zbirku časopisa. Probni pristup otvoren je do 30.11.2017.  De Gruyter zbirka za područje biomedicine, zdravstva i srodnih područja uključuje oko 400 časopisa.
 
Pristup bazi omogućen je s računala na Medicinskom fakultetu.
OpširnijeProbni pristup platformi ProQuest Ebook Central
 
Izdavač ProQuest  je za Sveučilište u Rijeci otvorio probni pristup na svoju platformu Ebook Central.
Na platformi je moguće slobodno pretraživati sadržaj, no za pohranjivanje te ispis željenog sadržaja treba  kreirati korisnički račun na računalu unutar IP raspona Medicinskog fakulteta
kako bi se platformu moglo koristiti i putem udaljenog pristupa. U slučaju problema s pristupom slobodno nam se javite na adresu:  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Pristup platformi  je otvoren do 30. lipnja 2017., a pristupiti možete ovdje: https://ebookcentral.proquest.com/lib/unirihr/home.action
Nature Complete

Nature Complete je zbirka od preko 90 znanstvenih časopisa s područja prirodnih znanosti izdavača Nature Publishing Group (NPG).
Nature Publishing Group je izdavač koji pruža pristup znanstvenim i medicinskim informacijama te izdaje časopise, online baze podataka i usluge iz područja prirodnih i primijenjenih znanosti te kliničke medicine. Udruživanjem s nakladnicima Springer, Palgrave Macmillan i Macmillan Education 2015. godine, ovaj izdavač postaje dijelom veće nakladničke kuće Springer Nature.
Časopisi su dostupni od 1997.- 2016.
Popis časopisa

 


Probni pristupi elektroničkim kolekcijama sljedećih izdavača: Cambridge Journals Online, Springer,  te tematske baze podataka u  EBSCO hostu

Do kraja travnja ove godine osigurani su probni pristupi elektroničkim kolekcijama sljedećih izdavača: Cambridge Journals Online, Springer,  te tematske baze podataka u  EBSCO hostu.
Probni pristup bazi podataka CABI produljen, je ali putem EBSCO-ve platforme.
Pristupiti bazama možete na sljedećim linkovima:
Cambridge Journals Online
Springer
EBSCO
CABI

  
Digitalni repozitorij DABAR je zbirka koja u digitalnom obliku okuplja, trajno pohranjuje i omogućuje slobodan pristup znanstveno-istraživačkoj, intelektualnoj i kreativnoj produkciji nastaloj radom ustanove, odnosno njenih djelatnika i studenata. U repozitorij se mogu pohranjivati završni i diplomski radovi studenata, disertacije, pre-print radovi, znanstveni i stručni radovi, podaci istraživanja, knjige, nastavni materijali, slike, video i audiozapisi, prezentacije te digitalizirana građa.

Discovery service Sveučilišta u Rijeci omogućuje istovremeno pretraživanje:
- skupnog kataloga Sveučilišta i s njime povezanih lokalnih kataloga knjižnica Sveučilišta,
- pretplaćenih baza podataka dostupnih Sveučilištu u Rijeci,
- portala znanstvenih časopisa RH HRČAK
- drugih odabranih znanstvenih izvora u slobodnom pristupu na internetu