Povjerenstvo za dobrobit životinja

Dobrodošli na stranice Povjerenstva za dobrobit životinja.

Uloga je Povjerenstva potpora svim znanstvenicima fakulteta koji rade istraživački rad na životinjskim modelima. Sukladno zakonodavstvu EU i Republike Hrvatske, sva istraživanja na životinjskim modelima moraju poštovati zakonsku regulativu i za korištenje eksperimentalnih životinja u pokusima imati odobrenje Ministarstva poljoprivrede, Uprave za veterinarstvo i sigurnost hrane. Kako bi ishodili to odobrenje trebaju imati prethodno pozitivno mišljenje Povjerenstva za dobrobit životinja matične ustanove.
 Povjerenstvo za dobrobit životinja sastajat će se jednom mjesečno, petkom koji prethodi sjednicama Etičkog povjerenstva za biomedicinska istraživanja i Povjerenstva za znanstvenoistraživačku djelatnost. Svi zahtjevi upućeni Povjerenstvu moraju se dostavljati u papirnatom i elektroničkom obliku gospođi Mamaji Jančić, tajnici Povjerenstva, najkasnije do ponedjeljka istog tjedna u kojem se održava sjednica Povjerenstva.

Zahtjevi se upućuju putem obrazaca.

Potrebni obrasci, kao i dokumenti mogu se naći na sljedećim poveznicama:

http://www.veterinarstvo.hr/default.aspx?id=9 

http://www.veterinarstvo.hr/default.aspx?id=64


Puno korisnih informacija vezanih uz korištenje laboratorijskih životinja može se naći i na stranici EU komisije http://ec.europa.eu/environment/chemicals/lab_animals/interpretation_en.htm ,te mrežnim stranicama Uprave za veterinarstvo i sigurnost hrane te preko njihovih dostupnih linkova (http://www.veterinarstvo.hr/).

Sva pitanja zainteresiranih mogu se postaviti u pisanom obliku te poslati elektroničkom poštom na adresu tajnice: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Odgovori na često postavljena pitanja objavljivat će se na mrežnim stranicama Povjerenstva.
 Sljedeća sjednica Povjerenstva održat će se 27. ožujka 2015.

Rok za predaju dokumentacije je 23. ožujka 2015.
 Tečaj I. kategorije - znanost o laboratorijskim životinjama

Obavještavamo Vas da će se na Medicinskom fakultetu u Splitu od 25. do 30. travnja 2016. godine održati poslijediplomski tečaj I. kategorije pod nazivom Znanost o laboratorijskim životinjama. 
Tečaj je namijenjen znanstvenicima koji u svom radu koriste eksperimentalne životinje.
Voditelj tečaja je prof. dr. sc. Damir Sapunar. 


Članovi Povjerenstva:

1. Izv.prof.dr.sc.Lidija Bilić-Zulle, dipl.ing. 
2. Prof.dr.sc.Astrid Krmpotić, dr.med.
3. Ilija Brizić, mag. ing.bioteh.
4. Doc.dr.sc.Kristina Pilipović, dr.med.
5. Prof.dr.sc.Zlatko Trobonjača, dr.med.
6. Marko Šestan, dr.med.vet.
7. Mamaja Jančić, dipl.oec.
 
 
 
.