Poslijediplomski sveučilišni (doktorski) studiji Biomedicina

Voditeljica studija “Biomedicina”:

 
Prof. dr. sc. Elvira Mustać, redoviti profesor, 
elektronička pošta: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.Obavijesti za studente - Poslijediplomski sveučilišni (doktorski) studiji BiomedicinaPostupak prijave i obrane doktorskog rada
 

Obavijesti o programima, tečajevima i radionicama
 
 
Vrednovanje prethodnog učenja
 
 

Program studija BiomedicinaNamjena doktorskog studija je kvalitetno znanstveno obrazovanje sveučilišnih istraživača. Po završetku studija istraživači će biti osposobljeni da pored postavljanja i rješavanja znanstvenih zadataka budu u stanju napisati znanstveni projekt, organizirati rad istraživačke grupe, upravljati znanstvenim projektom i prezentirati znanstveni rad. Pored toga, ovaj studij bi trebao obrazovati znanstvenike koji će raditi u biotehnološkim institutima, modernim farmaceutskim tvrtkama i galenskim laboratorijima, u javnom i privatnom sektoru. Oni bi po završetku studija bili osposobljeni za samostalno vođenje znanstvenih projekata i činili jezgre okupljanja istraživačkih grupa. Studij je namijenjen i liječnicima posebice iz kliničko-bolničkih ustanova. Pored organizacije studijskog programa u punom radnom vremenu (6 semestara) predviđen je i studij u dijelu radnog vremena (10 semestara) čime je liječnicima omogućeno paralelno savladavanje programa doktorskog studija i programa stručnog, specijalističkog usavršavanja,  te bolje poimanje i implementacija novih tehnologija, te daljnje znanstveno-nastavno napredovanje u karijeri, kao i mogućnost da osnivaju i vode istraživačke skupine na klinikama. Upisnici doktorskog studija bi pored diplomanata iz područja Biomedicine i zdravstva (sva polja i grane), bili i studenti prirodnih znanosti (biolozi, biokemičari, kemičari), te studenti nekih društvenih znanosti (psiholozi, defektolozi, bioetičari).
 
Doktorski studij je ekvivalentan i analogan odgovarajućim studijima u većini zapadnoeuropskih zemalja. Medicinski fakultet Sveučilišta u Rijeci organizira poslijediplomsku nastavu preko 40 godina. Naša dosadašnja iskustva u poslijediplomskom obrazovanju pokazuju da postoji potreba za promjenom studijskog programa radi povećanja interdisciplinarnosti i kolaborativnosti studija, te omogućavanja dodatnog znanstvenog usavršavanja studenata na drugim znanstvenim institucijama.
 
Studij će  biti otvoren prema inozemnim i domaćim sveučilištima kroz obvezu studenata da dio znanstvenog istraživanja obave u drugom laboratoriju.
 
.