DELTALAB – Centar za urbanu tranziciju, arhitekturu i urbanizam pri Sveučilištu u Rijeci upisuje 2. generaciju studenata i studentica interdisciplinarnog sveučilišnog specijalističkog studija URBANI STUDIJI 

23.08.2023.
/ Vijesti /
Podijeli vijest na
Facebook
Twitter

Natječaj za prijave otvoren je do 1. rujna 2023.

URBANI STUDIJI su inovativan studijski program prostornog i strateškog dizajna urbanih sustava i procesa u vrijeme političkih, ekoloških i tehnoloških transformacija.
URBANI STUDIJI su namijenjeni svima čije prakse utječu na izgrađeno i digitalno okruženje, strateško planiranje, infrastrukturne kapacitete te kolektivne imaginarije.
Cilj studija je razvoj znanja i vještina potrebnih za kritički analizirati i pragmatično doprinijeti dizajnu otvorenih, inkluzivnih i otpornih urbanih sustava i procesa u kontekstu značajnih izazova suvremenih političkih, ekoloških i tehnoloških transformacija.

Inovativni kurikulum URBANIH STUDIJA okuplja stručnjake iz cijelog spektra relevantnih znanstvenih i umjetničkih disciplina u dinamičan obrazovni proces koji kombinira osnovni predavački i radionički program, istraživačku i metodološku praksu u okviru specifičnog tematskog fokusa generacije, bogati program gostujućih predavanja te mentorirani razvoj pojedinačnih završnih radova polaznika.
Uz inovativan interdisciplinarni kurikulum, ključna distinkcija URBANIH STUDIJA je fokus na otpornost, adaptabilnost, hibridnost i kompleksnost pri analizi i dizajnu društveno-tehnoloških sustava i procesa.

Više o sadržaju i strukturi URBANIH STUDIJA, kao i informacije o Prijavi za novu generaciju polaznika, možete saznati na https://deltalab.hr/urbani-studiji/
Informacije o studiju i projektima DeltaLaba možete pratiti i na društvenim mrežama: FACEBOOK & INSTAGRAM

Skip to content