Događanje

8. kongres hitne medicine

22.03.2024.

— 24.03.2024.

Kongres hitne medicine projekt je studentske udruge FOSS MEDRI, koja djeluje na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci. Ove godine održava se 8. izdanje Kongresa, od 22.3. do 24.3.2024. na Medicinskom fakultetu, s rekordnih 150 sudionika.

Kongres hitne medicine ove godine naglašava važnost istraživanja i znanosti među studentima medicine te razmjene iskustava među kolegama. Ove godine rekordni je broj prijava za aktivno sudjelovanje i predstavljanje radova, a težeći za najnovijim saznanjima, pozvan je i profesora Nedjeljko Štefanić s predavanjem o vrlo zanimljivoj metodologiji koja je poboljšala procese u hitnoj medicini.

Zavod za hitnu medicinu Primorsko goranske županije i Objedinjeni hitni bolnički prijem KBC-a Rijeka dugogodišnji su partneri kongresa te će studente ovoga vikenda, uz zanimljiva predavanja učiti i praktičnim vještinama koje su ključne za svakog liječnika, ne samo onoga tko će se baviti hitnom medicinom. Radi se o radionicama zbrinjavanja dišnog puta, zbrinjavanja rane, ocjenjivanja traume, kateterizacije te brzog čitanja EKG-a.

8. kongres hitne medicine donosi nam puno novih istraživanja, prikaza slučajeva i radionica, a sudionicima želimo svu sreću!

Podijeli događanje na
Facebook
Twitter
Skip to content