Događanje

HitRi 2023.

24.03.2023.

— 26.03.2023.

_Kongres

Ove godine studentska udruga FOSS MEDRI održava 7. Kongres hitne medicine na prostoru Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci od 24.3. do 26.3.2023.

Kongres hitne medicine mjesto je na kojem studenti medicine mogu učiti, vježbati i razmijenjivati ideje. Kongres se sastoji od 3 djela: edukacijski, znanstveno-stručni te društveno-zabavni.

Kongres ima više ciljeva, od kojih je glavni pružanje prilike studentima medicine da kroz radionice nauče i usavrše postojeće manualne vještine koje su neophodne u njihovom radu po završetku fakulteta, ali i davanje platforme za predstavljanje studentskih radova. Ove godine usredotočili smo se na pitanje “Što čeka studenta na njegovom budućem poslu?” obzirom da se najčešće po završetku studija mladi lječnici ponajviše bave hitnom medicinom i primarnom zdravstvenom njegom.

Zavod za hitnu medicinu Primorsko goranske županije te Objedinjeni hitni bolnički prijem KBC-a Rijeka dugogodišnji su partneri kongresa te su za studente pripremili zanimljiva predavanja, ali i korisne radionice: interpretacije EKG-a, stavljanje urinarnog katetera, FAST ultrazvuk, otvaranje dišnog puta, porod na terenu i sigurna defibliracija.

Veselimo se ugostiti 130 sudionika na još jednom uspješnom kongresu.

Vidimo se na HitRi!

Podijeli događanje na
Facebook
Twitter
Skip to content