Događanje

Prezentacija Hrvatske vojske studentima 6. godine studija Medicina

27.05.2022.

15:00

h

_Prezentacija

  • Medicinski fakultet u Rijeci

Briga za ozlijeđenog vojnika stara je koliko i rat. A rat je star koliko i povijest. Možda stariji.

U svim organizacijama, pa tako i u vojsci, liječnici imaju jedinstvenu restitutio ad integrum misiju. Više nego u ijednom drugom okruženju, vojni liječnici razvijaju sposobnost istodobnog obavljanja više zadataka u vremenski ograničenim okolnostima. U borbenim uvjetima moraju liječiti svoje suborce i ako je moguće, poslati ih natrag u borbu, čak i ako postoji opasnost od daljnjih ozljeđivanja. Liječnici rijetko nose oružje i u većini slučajeva su izuzeti od borbe. Vojnik, ako je istinski sretan, možda nikada neće svjedočiti ranjavanju; ranjenici su ono s čime se ratni vojni liječnici svakodnevno bave u trenucima rata.

Spoznaje stečene u trenucima rata su od neprocjenjive vrijednosti kako za ratnu tako i za mirnodopsku medicinu. Osim što predstavljaju temelj oblikovanja ratne medicinske doktrine, danas, više nego ikad pružaju saznanja za organizaciju zdravstvene skrbi u izvanrednim uvjetima, prirodnim i ekološkim katastrofama, mirotvornim i humanitarnim misijama, akcijama traženja i spašavanja. Pandemija COVID-19, preživljeni potresi i poplave još jednom su naglasili važnost, nužnost i korisnost vojnog medicinskog poziva.

Ministarstvo obrane i Oružane snage traže doktore medicine, liječnike neposredno nakon završetka fakulteta, kao i specijaliste različitih struka. Nudimo poticajne uvjete zapošljavanja, jasan vertikalan profesionalan razvoj i kvalitetnu ravnotežu posla i privatnog života.

Tko je spreman za dinamično radno okruženje, izazove, rad u različitim vremenskim i terenskim uvjetima, na trajnu medicinsku izobrazbu, stjecanje golemog medicinskog i životnog iskustva u Republici Hrvatskoj ali i u međunarodnim misijama gdje hrvatska vojska daje svoju potporu, neka se prijavi na sljedeći natječaj.

Dodatne informacije potražite na našem predavanju 27.05.2022. u 15:00 sati u Vijećnici Medicinskog fakulteta u Rijeci, a pitanja uputite na vojni.lijecnici@morh.hr

Podijeli događanje na
Facebook
Twitter
Skip to content