Događanje

Radionica Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA)

03.04.2023.

— 07.04.2023.

_Fakultet i zajednica, Tečaj

„Regional Training Course on Justification and Optimization in Computed Tomography in Clinical Hospital Center Rijeka“ održava se u Rijeci 3. – 7. travnja 2023 g. na Fakultetu zdravstvenih studija.
Cilj radionice je edukacija o opravdanosti i optimizaciji u izvođenju procedure kompjutorizirane tomografije.

Organizatori:

Uz predavače s našeg fakulteta, radionicu vodi redoviti profesor u trajnom zvanju sa Sveučilištu Harvard, Boston, SAD Mannudeep Kalra, koji je i radiolog u Massachusetts General Hospital. Profesor Kalra je autor više od 300 znanstvenih radova na temu primjene ionizirajućeg zračenja u dijagnostičkoj radiologiji i optimizacije procedura kompjutorizirane tomografije te jedan od vodećih svjetskih stručnjaka iz navedenog polja.

IAEA je odabrala 31 polaznika iz 19 europskih zemalja od kojih je petero iz Hrvatske. Radionica će biti izvedena na engleskom jeziku te je prvenstveno namijenjena kliničkim radiolozima i radiološkim tehnolozima koji su svakodnevno uključeni u provedbu procedura vezanih za kompjutoriziranu tomografiju.

Format radionice podrazumijeva prezentacije stručnjaka, rasprave te demonstraciju u kliničkom okruženju pa će njen praktični dio biti realiziran putem video „streminga“ s upravljačke konzole uređaja za kompjuteriziranu tomografiju KBC-a Rijeka.

Iz medija

Članak iz Novog lista, 4. travnja 2023.
Članak iz Novog lista, 25. ožujka 2023.
Podijeli događanje na
Facebook
Twitter
Skip to content