Događanje

Šahovski turnir u listopadu

26.10.2023.

_Fakultet i zajednica

Poštovane, poštovani,

Šahovska sekcija pri MEDRI nastavlja svoje aktivnosti i u novoj šahovskoj akademskoj godini 2023./2024.!

Zadovoljstvo nam je pozvati Vas na prvi turnir – „Turnir u listopadu“, koji će se održati 26. listopada 2023. (četvrtak), od 16.00 do 18.00 sati, u Auli zgrade Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci.

Tempo igre je pet (5) minuta po igraču, bez dodatka. Igra se šest kola.

Molimo Vas da prijavite sudjelovanje radi lakše organizacije na email: sasa.horvat@medri.uniri.hr

Veselimo se susretu!

Gens una sumus.

Kako nam je bilo:

Odigran prvi međunarodni šahovski turnir na MEDRI

Na prvom turniru u novoj šahovskoj akademskoj godini – tražila se stolica i šah više! Okupilo se 29 sudionika, a uzbuđenjima na crno-bijelim poljima svjedočilo je ponešto i publike.

Sa stopostotnim učinkom (6 od 6 bodova) prof. dr. sc. Damir Muhvić osvojio je turnir i time nastavio uvjerljivi niz pobjeda! Evo i ostalih ostvarenja:  Sirotich A. 5, Horvat S., Goronja S. 4.5, Vlašić L., Matijević B., Vlašić K., Bodenhausen, L., Filipović, E., Nekić, L., Dauphin E. 4, Čakanić, F., Knapić, R., Kirinčić, M., Eterović, R., Koljanin, N., Košč, K., Gudović, A. 3, Lohfink, N., Šimunić, K. 2.5, Gržinić, M., Mohammad, T., Kunkel, P., Tomičević, T., Grunwald, N., Hartman, L., Kaurić, M. 2, Tomas, S. i Goeser, P.P. 1 bod.

Članovi Studentskog športskog društva (SOSS) Fabijan Čakanić i Eugen Filipović priredili su medalje i nagrade za prva tri plasirana studenta, a to su Albert Sirotich, Stjepan Goronja i Luka Vlašić, kao i prigodne poklone za slučajno odabrane sudionike.

Dodatnu ljepotu turniru dala je i činjenica da je ovo bio i međunarodni turnir jer su po prvi put sudjelovali studenti sa studija Medicine na engleskom jeziku. Uz to, sudjelovali su i studenti s drugih fakulteta Sveučilišta u Rijeci. Ujedno, ovo je prva akademska godina u kojoj se počeo izvoditi novi izborni kolegij „Šah i kritičko mišljenje“ („Chess and Critical Thinking“), koji uz pomoć šaha razvija i dodatno produbljuje kritičko mišljenje i analitičke vještine studenata u procesu donošenja odluka pod kognitivnim opterećenjem. Sve to govori u prilog jednoj pozitivnoj šahovskoj akademskoj godini koja je pred nama.

Šahovska sekcija pri MEDRI / SOSS zahvaljuje svima koji su pomogli u organizaciji turnira, te najavljuje skorašnje nove susrete/treninge kao i turnire.

Vidimo se uskoro!

Gens una sumus

Podijeli događanje na
Facebook
Twitter
Skip to content