Natječaj za upis na sveučilišne specijalističke studije

18.06.2024.
Podijeli vijest na
Facebook
Twitter

1) Klinička radiologija – 12 polaznika

Sveučilišni specijalistički studij Klinička radiologija organizira se za doktore medicine s odobrenjem za samostalan rad koji se nalaze na drugoj ili višoj godini specijalističkog usavršavanja iz radiologije.

2) Ortopedija i traumatologija – 15 polaznika

Sveučilišni specijalistički studij Ortopedija i traumatologija organizira se za doktore medicine s odobrenjem za samostalan rad, koji su specijalizanti ortopedije i traumatologije u trajanju od najmanje godinu dana.

3) Gastroenterologija – 12 polaznika

Sveučilišni specijalistički studiji Gastroenterologija organizira se za doktore medicine s odobrenjem za samostalan rad, koji su specijalizanti gastroenterologije.

4) Kardiologija – 20 polaznika

Sveučilišni specijalistički studiji Kardiologija organizira se za doktore medicine s odobrenjem za samostalan rad, koji su specijalizanti kardiologije.

5) Ginekologija i opstetricija – 20 polaznika

Sveučilišni specijalistički studiji Ginekologija i opstetricija organizira se za doktore medicine s odobrenjem za samostalan rad, koji su specijalizanti gastroenterologije i opstetricije.

6) Sportska i rehabilitacijska medicina – 30 polaznika

Sveučilišni specijalistički studij Sportska i rehabilitacijska medicina organizira se za polaznike koji su završili diplomski sveučilišni studij ili integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij te specijalistički diplomski stručni studij biomedicinskog i zdravstvenog područja (sva polja) i studiji iz područja društvenih znanosti (polje kineziologije i psihologije).

Prednost za upis imaju pristupnici, koji su ostvarili najmanje jednogodišnje radno iskustvo u djelatnosti zdravstva, sporta i rehabilitacije, a imali su prosječnu ocjenu iznad 3,5 na prethodnim razinama studija.

7) Klinička farmakologija s toksikologijom: ispitivanje i primjena lijekova -20 polaznika

Sveučilišni specijalistički studij Klinička farmakologija s toksikologijom: ispitivanje i primjena lijekova organizira se za polaznike koji su završili diplomski ili integrirani preddiplomski i diplomski studij iz područja Biomedicine i zdravstva, prirodnih znanosti (biologia, kemija) te interdisciplinarnih područja znanosti koja uključuju biomedicinu i zdravstvo (biotehnologija).

Tekst natječaja za upis na sveučilišne specijalističke studije

Obrazac za prijavu

Skip to content