USPJEŠNO ODRŽANA „ŠKOLA IZ MEDICINSKE EDUKACIJE“

17.05.2024.
/ Vijesti /
Podijeli vijest na
Facebook
Twitter

Od 16. do 18. svibnja u Palači Moise u gradu Cresu održan je novi tečaj za unaprjeđenje nastavničkih kompetencija pod nazivom „Škola iz medicinske edukacije“, u organizaciji Centra za unaprjeđenje nastavničkih kompetencija i komunikacijskih vještina Medicinskog fakulteta u Rijeci, Hrvatske liječničke komore i Hrvatskoga liječničkog zbora, uz potporu Sveučilišta u Rijeci, Hrvatskog gastroenterološkog društva i Turističke zajednice grada Cresa. 

U školi su održane brojne teme o modernim metodama učenja i poučavanja u medicinskoj edukaciji kroz 15 kratkih predavanja, 13 primjera dobre prakse, 9 edukativnih i kreativnih radionica, 9 satelitskih tečajeva, a posebnu vrijednost činilo je i održavanje „Međunarodnog satelitskog simpozija o medicinskoj edukaciji u međunarodnim razmjerima“, u kojem su pozvani predavači s Medicinskog fakulteta u Mostaru, Tuzli, Mariboru i Novom Sadu prikazali primjere dobre prakse na vlastitim institucijama. 

U školi je sudjelovalo 24 predavača s Medicinskog fakulteta u Rijeci, Zagrebu, Osijeku, Fakulteta dentalne medicine u Rijeci, Fakulteta zdravstvenih studija u Rijeci, Hrvatske liječničke komore i Zdravstvenog veleučilišta u Zagrebu, uz spomenuto međunarodno sudjelovanje. Školu je pohađalo 30 polaznika iz brojnih dijelova Republike Hrvatske, od kojih neki uključuju Rijeku, Zagreb, Osijek, Pulu, Opatiju, Šibenik i Vukovar.

Posebna vrijednost škole očituje se u činjenici da su se polaznici i predavači, osim s radnim dijelom programa, imali priliku upoznati s autohtonom tradicijom i baštinom otoka Cresa, uključujući žensku Klapu Teha, izvorno cresko maslinovo ulje i suvenire, a posjetili su i Udrugu Ruta, u kojoj su imali priliku izraditi vlastite suvenire od vune.

Iz medija:

Više informacija o programu potražite na mrežnoj stranici:

Skip to content