Prof. dr. sc. Đulijano Ljubičić (1947. – 2023.)

01.12.2023.
/ Vijesti /
Podijeli vijest na
Facebook
Twitter

Preminuo je prof. dr. sc. Đulijano Ljubičić.

Đulijano Ljubičić rođen je 1947. godine u Grobniku općina Labin. Osnovnu školu i gimnaziju završava u Puli. Diplomirao je na Medicinskom fakultetu u Rijeci. Nakon završenog staža tri godine volontira na Klinici za psihijatriju KBC-a Rijeka. Specijalistički staž iz psihijatrije završio je u renomiranoj svjetski poznatoj Klinici za psihijatriju u Werstainu, SR Njemačka. Po položenom specijalističkom ispitu iz psihijatrije u Münsteru 1984. godine, zapošljava se na Klinici za forenzičnu psihijatriju u Haldemu, gdje je obnašao funkciju zamjenika direktora klinike. Povratkom u domovinu krajem 1986. godine, zapošljava se kao specijalist psihijatar na Klinici za psihijatriju KBC-a Rijeka. 1987. godine primljen je za asistenta na Katedri za psihološku medicinu i psihijatriju Medicinskog fakulteta u Rijeci.

Magisterij i doktorat radio je na Klinici za psihijatriju KBC-a Rebro Zagreb i znanstvenom institutu „Ruđer Bošković“ također u Zagrebu.

Od 2005. godine obnaša funkciju predstojnika Klinike za psihijatriju KBC-a Rijeka.

Godine 2008. izabran je u zvanje profesora na Katedri za psihološku medicinu i psihijatriju Medicinskog fakulteta u Rijeci.

Nosilac je elektivnih predmeta i voditelj kolegija na Medicinskom fakultetu u Rijeci, te predaje na poslijediplomskom studiju na Pravnom fakultetu u Rijeci.

Subspecijalist je iz biologijske i forenzične psihijatrije, dopredsjednik Hrvatskog psihijatrijskog društva, član Povjerenstva za lijekove HZZO-a, te predsjednik Udruge za unapređenje mentalnog zdravlja „Zajedno“ u Rijeci.

Skip to content