Događanje

Domaći kongres „Suvremeno oslikavanje dojki“

09.05.2024.

— 11.05.2024.

_Kongres

Od 9. do 11. svibnja 2024. na Fakultetu zdravstvenih studija i Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci održat će se kongres Suvremeno oslikavanje dojki“.

Organizatori kongresa jesu Klinički zavod za dijagnostičku i intervencijsku radiologiju Kliničkog bolničkog centra Rijeka, Dom zdravlja Primorsko-goranske županije, Medicinski fakultet i Fakultet zdravstvenih studija Sveučilišta u Rijeci.

Za sudionike je pripremljen kvalitetan stručno-znanstveni program u kojem će, uz zanimljiva predavanja, biti organizirane panel-rasprave i interaktivne radionice kojima je cilj unaprjeđenje znanja i vještina u interpretaciji različitih patoloških stanja na ultrazvuku, mamografiji i magnetskoj rezonanciji dojki.

U radu kongresa sudjelovat će renomirani stručnjaci koji će predstaviti najnovije spoznaje i dostignuća na području radiologije dojki uz razmjenu iskustava i znanja iz kliničke prakse i svakodnevnog rada. Također, prezentirat će se ekonomski model (cost-efectiveness) usporedbe monetiziranih troškova i rezultata liječenja kod kontrastnih metoda oslikavanja koji se provodi u okviru Sveučilišnog projekta UNIRI-INOVA 3-23-4.

U okviru sadržajnog koncepta kongresa organiziran je tečaj intervencijskih zahvata na dojkama pod kontrolom ultrazvuka i mamografije na Odjelu za abdominalnu radiologiju i radiologiju dojki KBC-a Rijeka. Edukacija o biopsijama i markacijama dojki organizirana je kroz tri aktivne radionice na kojima će sudionici pomoću simulatora, uz nadzor edukatora iz KBC-a Rijeka i Doma zdravlja PGŽ-a, provoditi zahvate biopsija i markacija u okviru dobre prakse. Cilj je omogućiti polaznicima da uz pomoć iskusnih demonstratora usavrše znanja i unaprijede svoje vještine invazivnih zahvata na dojkama pod kontrolom ultrazvuka i mamografskog uređaja.

Skup je kategoriziran kao Domaći tečaj prve kategorije prema Pravilniku o trajnoj medicinskoj izobrazbi Hrvatske liječničke komore. Tečaj će se bodovati prema Pravilniku o uvjetima prijave i bodovanja cjeloživotnog učenja pri Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci.

Podijeli događanje na
Facebook
Twitter
Skip to content