Događanje

Konferencija Smislene inovacije u obrazovanju

24.02.2023.

_Fakultet i zajednica, Kongres

  • Građevinski fakultet
  • Kampus UNIRI

Konferenciju je pripremio međunarodni tim stručnjaka na temelju iskustava i rezultata ostvarenih u okviru Erasmus+ projekta Relevant Assessment and Pedagogies for Inclusive Digital Education (RAPIDE).

Projekt RAPIDE završava krajem veljače 2023. godine, a provodi se već dvije godine, od ožujka 2021. godine pod koordinacijom Fakulteta organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu u partnerstvu sa sveučilištima: Open University iz Velike Britanije, Delft University of Technology iz Nizozemske, Goethe University iz Njemačke, Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu te Sveučilište u Rijeci.

Glavni cilj projekta bio je razvoj, primjena i razmjena inovativnih načina učenja i poučavanja te upotreba analitike učenja za podršku studentima i nastavnicima. Više informacija o projektu dostupno je na službenim mrežnim stranicama projekta.

Konferencija će vam omogućiti upoznavanje i usvajanje inovativnih praksi u učenju i poučavanju, kao što su obrnuta učionica i učenje kroz rad i projekte. Predviđeno je održavanje radionica na kojima ćete aktivno raditi na upotrebi koncepta i alata za dizajn učenja, ali i povezivanje strateških ciljeva škole ili fakulteta/sveučilišta s inovativnim pedagoškim pristupima.

Ciljne skupine su nastavnici u visokom obrazovanju, učitelji i nastavnici osnovnih i srednjih škola, ravnatelji škola i obrazovnih ustanova, dekani i prodekani, rektori i prorektori, čelnici ustanova i agencija u području odgoja, obrazovanja i znanosti te svi ostali zainteresirani za teme konferencije. Konferencija je uključena u Katalog stručnih skupova Agencije za odgoj i obrazovanje.

Detaljan program konferencije je na poveznici.

Molimo da svoje sudjelovanje na konferenciji potvrdite ispunjavanjem prijavnog obrasca najkasnije do srijede 15. veljače 2023. Broj sudionika radionica je ograničen.

Podijeli događanje na
Facebook
Twitter
Skip to content