Događanje

Tečaj “Surgical approaches in orthopedics and traumatology with cadaveric lab”

13.05.2022.

— 14.05.2022.

_Tečaj

  • Zavod za anatomiju

Na Zavodu za anatomiju Medicinskog fakulteta u Rijeci 13.05. – 14.05.2022. održana je 10. radionica „Surgical Approaches in Orthopedics and Traumatology with Cadaver Lab“ u organizaciji Hrvatskog traumatološkog društva, Kliničkog bolničkog centra Rijeka te Zavoda za anatomiju Medicinskog fakulteta u Rijeci. Cilj ove radionice je omogućiti specijalizantima i specijalistima početnicima ortopedije i traumatologije stjecanje vještina i znanja naprednih tehnika pristupa pojedinom zglobu i kostima ekstremiteta čime se omogućava edukacija liječnicima u realnom vremenu, simulirajući blisku stvarnost na “pacijentu”.

Zahvaljujemo sudionicima koji su nam se pridružili iz svih krajeva svijeta (7 iz Uzbekistana, 2 iz Rumunjske, 5 iz Poljske, 2 iz Slovenije, 2 iz Malezije, 2 iz Meksika, 1 iz Čilea, te 10 iz Hrvatske) te voditeljima tečaja, specijalistima traumatologije i anatomima, koji su mentorirali rad polaznika tečaja. Posebno zahvaljujemo Dekanu Medicinskog fakulteta u Rijeci, izv.prof.dr.sc. Goranu Hauseru, ravnatelju KBC-a Rijeka prof.dr.sc. Alenu Ružiću, pročelniku Katedre za Kirurgiju izv.prof.dr.sc. Marku Zeliću te pročelniku Klinike za Kirurgiju prof.dr.sc. Miljenku Kovačeviću što su nas podržali na ovoj radionici.

Veliko hvala voditelju tečaja doktoru Mirku Grgurevu, te doc.dr.sc. Mariju Starešiniću, prof Piet de Boeru i doc.dr.sc. Tanji Ćelić, bez kojih ove radionice ne bi bilo.

Pozivamo sve zainteresirane da nam se  priključe na budućim događanjima.

Podijeli događanje na
Facebook
Twitter
Skip to content